fbpx

Zoek de warmte van Dokkum op tijdens de herfst

Het is herfst en dat betekent dat de blaadjes massaal van de bomen waaien! In Dokkum staat dat garant voor een waar spektakel; het waait hier namelijk altijd. Doordat de stad midden in het waddengebied ligt, heeft de wind vrij spel. Welke windrichting kies jij deze herfst? En natuurlijk kom je daarna heerlijk tot rust in de warmte van de stad.

Bomen langs de bolwerken
Vroeger, vanaf de tijd dat de bolwerken in Dokkum zijn aangelegd, stonden er veel iepen op het verdedigingswerk. Een paar daarvan staan nog op het Noorderbolwerk. Hun bladeren kleuren van groen naar boterachtig geel en oker. Naast een paar oude iepen vind je veel lindebomen langs de bolwerken die ook zorgen voor mooie herfstkleuren in deze tijd van het jaar.

De bossen in
Om echt met je laarzen door de bladeren te kunnen struinen, moet je natuurlijk het bos in. Dat kan bijvoorbeeld in het Lauwersmeergebied, het Veenkloosterbos of bij Stania State in Oentsjerk. Allemaal op 20 minuten afstand rijden van de stad.

Kastanjes zoeken
Herfst is geen herfst als je geen herfstknutsel maakt met kinderen. De beste kastanjes vind je op de Stationsweg of op het Schapendijkje. Zijn ze vandaag al opgeraapt door anderen? Morgen vallen er weer nieuwe exemplaren van de bomen! Herfstgeluk: prachtig gekleurde bladeren zijn er altijd te vinden!

De Tocht
Een absolute tip voor deze herfst is de spektakelmusical De Tocht! In een speciaal gebouwd theater in Leeuwarden, met draaiende ijsvloer en een immense visuele beleving, word je meegenomen in het verhaal van vijf vrienden die de Elfstedentocht schaatsen. Beleef Spektakelmusical De Tocht vanuit keerpunt Dokkum. Dokkum heeft een eigen scene in het stuk, net als de tegeltjesbrug in Gytsjerk. Dat bruggetje is ook leuk voor een bezoek in real life.

Filmhuis Dokkum
Elke tweede en vierde dinsdag van de maand draait Filmhuis Dokkum films in Theater Sense. Reserveer zitplaatsen via de website.

Stadswandeling
Met een gids vol verhalen; zonder gids langs de bordjes; met een podcast of audiotour; langs de hotspots of juist langs de minder bekende bezienswaardigheden; via een uitgestippelde route of dwalend zonder vast begin- of eindpunt; een stadswandeling door Dokkum is op zóveel manieren te maken! Ieder seizoen anders en prachtig!

Bekijk meer actueel: