Echte Bakker Eddy de Jong

In 1928 begonnen de grootouders van Eddy de JongEinte en Houkje de Jong een brood en banketbakkerij aan de Noorderstationstraat in de Westereen. Er waren toen nog 13 andere bakkerszaken in het dorp, toch was er nog plaats voor deze bakkerszaak.

Vandaag de dag zijn Eddy en Hessy en de 4e generatie, hun tweeling Willem en Roelof, de drijvende kracht achter 90 jaar vakmanschap van Bakkerij de Jong. De 5e generatie, Meinte de Jong, vernoemd naar Einte en Eddy de Jong, is inmiddels ook geboren, maar vanzelfsprekend nog niet actief in de bakkerij.

Ambacht
Door de jaren heen zijn er grote stappen gemaakt. De bakkerij is verbouwd, voorzien van nieuwe ovens en een eigen meel silo. Tevens is er veel geautomatiseerd. In 2003 is de huidige bakkerswinkel verhuisd naar het winkelcentrum waar een nieuwe, moderne winkel is neergezet. Dit was zo succesvol dat er in oktober 2007 een tweede winkel is geopend in Dokkum, aan de Grote breedstraat. Hier kunnen de klanten elkaar niet alleen ontmoeten in de bakkerswinkel, maar ook op het terras voor de winkel met een kop koffie of een lekkere lunch. 

Adresgegevens

Echte Bakker Eddy de Jong
Grote Breedstraat 33-35
9101 KH Dokkum

Bekijk alle winkels van Dokkum: