Hotel de ABDIJ Dokkum

Het verhaal van Hotel de ABDIJ is opgebouwd uit vijf hoofdstukken die je meenemen in de geschiedenis, het verhaal van Dokkum en de ervaring van verblijven, genieten en overnachten in dit Dokkumer hotel. De rijke historie van dit eeuwenoude pand aan de Markt is duidelijk voelbaar. Alles ademt de sfeer van vroeger, maar dan in een moderne en luxueuze setting. Het hotel heeft altijd een belangrijke rol vervuld in de regio en dat is tegenwoordig niet anders. Het hotel biedt een comfortabele uitvalsbasis voor iedereen die Dokkum, de vestingstad aan het wad, wil ontdekken. 

Historie hotel

Het jaar 1535. Het is het jaar waarin het pand aan de Markt in Dokkum wordt verbouwd tot weeshuis. Tot die tijd fungeerde het als belangrijk onderdeel van de Abdij, die werd gebouwd na de dood van Bonifatius en lange tijd op de Markt heeft gestaan. Als weeshuis had het ruimte voor ongeveer 100 weeskinderen. Na 1900 nam het aantal kinderen in het weeshuis snel af. Het weeshuis werd in 1965 gesloten.

Met de historie van Dokkum als basis, en de betekenis van dit pand aan de Markt door de eeuwen namen vier ondernemers uit de stad in 2019 het initiatief het monumentale pand een nieuwe regiofunctie te geven. Een kleermaker, een staalbouwer, een transporteur en een alleskunner creëerden met elkaar een hoogwaardig hotel met 20 kamers en ontmoetingsruimten. In dit hotel wordt de samenwerking gezocht met ondernemers en winkeliers uit Dokkum en van buiten de stad. Hotel de ABDIJ fungeert tevens als broedplaats voor jong ondernemerschap. Een prettige basis voor wie Dokkum wil leren kennen.

Adresgegevens

Hotel de ABDIJ Dokkum
Markt 30A
9101 LS Dokkum

Bekijk het overzicht overnachten in Dokkum: