fbpx

Musical de Tocht nog te zien tot en met april

Een goed begin van het nieuwe jaar voor Musical de Tocht, de producent laat weten dat de voorstelling nog tot en met april 2024 te zien is! De voorstelling over de Elfstedentocht is al meer dan 100 keer opgevoerd in het Friso Theater in Leeuwarden en er is dus nog steeds genoeg animo om de musical door te spelen.

Musical ‘De Tocht’ laat de magie van De Elfstedentocht tot leven komen in het speciaal gebouwde Friso Theater in Leeuwarden met een draaiende ijsvloer van 2.000m2. Voor iedereen die ervan droomt om ooit nog een Elfstedentocht mee te maken: ‘It giet oan’!

De Tocht vertelt het verhaal van afzien, doorzetten en de kracht van vriendschap. Vijf jeugdvrienden sluiten een pact: “Later als we groot zijn, rijden we samen de Elfstedentocht”.  In de winter van 2023 maakt belofte schuld, zeker nu één van de vrienden een geheim bij zich draagt en er meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

De tocht is in Dokkum tastbaar
Dokkum biedt volop mogelijkheden om je verblijf helemaal in Elfstedenstijl door te brengen. Natuurlijk kun je hier heerlijk overnachten, bijvoorbeeld bij Boutiquehotel Dokkum dat bijna op het Keerpunt gevestigd is. Of kies voor hotel de ABDIJ hebben ze zelfs een heerlijk arrangement voor De Tocht. Volop mogelijkheden dus!

Wandel langs het keerpunt en ontdek de historie van de Elfstedentocht. Let op de bankjes in de vorm van een schaats, ze wijzen de richting aan waarin de schaatsers door Dokkum rijden. En natuurlijk mag een bezoek aan De IJsfontein in Dokkum niet ontbreken. Kunstenares Birthe Leemeijer liet zich inspireren door de tocht van ‘ 63, waarbij de mannen met ijsbaarden de stad binnenkwamen. Of je pakt de fiets en brengt een bezoek Bartlehiem, niet ver van Dokkum. Bartlehiem is misschien wel de meest markante plek van de Elfstedentocht met het beroemde bruggetje vol toeschouwers. En de tegeltjesbrug in Gytsjerk is net zo’n markant onderdeel van de tocht. Het is de laatste brug voor de finish in Leeuwarden, en versierd met portretten van deelnemers aan de Elfstedentocht.

De musical speelt nog tot en met april 2024, kaarten zijn verkrijgbaar via www.musicaldetocht.frl

Bekijk meer actueel: