fbpx

Minstens 24 uur in Dokkum

Blijf wat langer in Dokkum, dat maakt dag en nacht verschil!

Wil je Dokkum echt op z’n best beleven, dan hebben we een belangrijke tip voor je: blijf minstens 24 uur in de stad. Echt, het maakt dag en nacht verschil. We geven je onze tips om die 24 uur goed te besteden!

Op het terras
Het is het perfecte begin van een nachtje weg in Dokkum: het terras! Het is een fijne plek voor lunch of borrel en beter nog: hier maak jij je plannen voor de komende 24 uur. Laat je informeren over wat er te doen is en stippel je route uit. Blijf daarna nog net wat lange zitten, of verkas van terras. Ze zijn namelijk allemaal leuk en je hebt tijd genoeg!

Extra leuk: in de zomermaanden is er iedere vrijdagavond live muziek in de binnenstad van Dokkum. Iedere vrijdag vind je op een ander terras sfeervolle muziek van vaak lokale bekendheden.

Shop till you dok
Wie als eens winkelde in Dokkum weet het: hier staat het winkelpersoneel je vriendelijk en persoonlijk te woord. Ze nemen alle tijd voor je en helpen je graag bij de beste keus. Winkelen in Dokkum is sowieso een goed idee. Je bent in een overzichtelijke binnenstad waar je alles vindt. Van hippe woon- accessoires tot trendy mode en de leukste souvenirs.

Schoenen aan en plan trekken
Met een gids vol verhalen; zonder gids langs de bordjes; met een podcast of audiotour; langs de hotspots of juist langs de minder bekende bezienswaardigheden; via een uitgestippelde route of dwalend zonder vast begin- of eindpunt; een stadswandeling door Dokkum is op zóveel manieren te maken! Je hoeft alleen maar je schoenen aan en je plan te trekken.

Het water op
Als je 24 uur in Dokkum bent, heb je ruim de tijd om het water op te gaan. Je zult merken; dat is een totaal andere beleving dan over straat! Een sup, kano of rondvaart kun je boeken van 1 april tot en met 1 oktober. Op aanvraag óf op eigen houtje kun je ook buiten dat seizoen het water op. Ligt er ijs, dan is Dokkum één grote ansichtkaart en schaats je zomaar een stukje van de legendarische Elfstedentocht.

Voor alle leeftijden
Ga je met kinderen op pad in Dokkum, kies dan voor de Elfstegentocht. Een leuke route kriskras door de historische binnenstad, waarbij kinderen op een leuke manier over de geschiedenis van Dokkum leren. Zelf meelopen is een aanrader; door alle steegjes zie je Dokkum van een hele andere kant! Een leuk alternatief en voor alle leeftijden geschikt: een rondje om de bolwerken.

Dineren net als thuis
Van een snelle hap tot 8 gangen en alles daar tussenin: dinermogelijkheden zijn volop aanwezig in Dokkum. Dokkum staat bekend om de gemoedelijke sfeer en gastvrijheid. Die vind je ook terug in de restaurants. Jij bent in onze stad te gast, we laten je graag thuis voelen hier!

Slaap lekker!
In die 24 uur of langer zoek je uiteraard het lekkerste bed uit. Overnachten in Dokkum kan op alle mogelijke manieren. Of je nou van kamperen houdt, met de boot komt, graag op een kingsize matras slaapt of juist in een low-budget bed, je vindt het hier. In Dokkum bieden we meer dan alleen een slaapplek. Met elkaar staan we garant voor een beleving van Dokkum en de regio voor iedereen die onze stad komt bezoeken.

Weet jij al precies wanneer je minstens 24 uur in Dokkum bent en wil je weten wat er dan te doen is? Bekijk onze actuele agenda op: dokkum.nl/agenda

Alle overnachtingsmogelijkheden vind je op: dokkum.nl/overnachten-dokkum

Bekijk meer actueel: