fbpx
Titus Gedenkdag Fryslan 

Titus Gedenkdag Fryslan 

20 20 mensen hebben dit evenement bekeken.

Sinds de heiligverklaring van pater Karmeliet Titus Brandsma in 2022 is elk jaar op 27 juli de Titus Gedenkdag Fryslân. In de katholieke traditie is de naamdag van de heilige de dag na zijn sterfdatum. In het geval van Titus Brandsma: 26 juli 1942 in concentratiekamp Dachau. De herinnering en actualiteit van H. Titus wordt herdacht in zijn geboorteplaats Bolsward (Oegeklooster) en bedevaartsoord Bonifatiuskapel in Dokkum. Dit noordelijk heiligdom is sinds 1926 door Titus geïnspireerd en opgericht en nu verbonden met de devotie voor twee heiligen.

Programma

Dokkum – Bonifatiuskapel

10.00 uur | Inloop met koffie en thee

10.30 uur | Karmelitaanse Getijdenviering Leken Convent Karmel Noord
Woord- en gebedsviering met Friese teksten, muziek en liederen. M.m.v. musicus/pianist Chris Fictoor, pastoraal werker Susan Boukema (lector) en pastoor Bert van der Wal. Terugblik op de voettocht naar de Bonifatiusbron, die Pater Titus in juli 1924, een eeuw geleden, maakte.

11.15 uur | Titus Brandsma – Denker voor Gods aangezicht
Gastlezing door prof. Inigo Bocken, hoogleraar Mystieke Theologie over zijn pas verschenen nieuwe Titus-biografie. Het boek is verkrijgbaar. Gelegenheid tot signeren door de auteur.

12.00 uur | Lunch (op aanvraag) en tijd voor rondleiding
Soep en broodjes, reserveren voor 24 juli via info@bonifatiuskapel.nl. Rondleiding in de Titus Brandsma Pelgrimskapel en de kunstzinnige kruiswegstaties van pater Titus en Jac Maris in het Processiepark.

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar promotiedokkum@gmail.com

Registreer met behulp van webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en tijd

27-07-2024 - 10:00

Share With Friends