fbpx
Ode aan Nederland

Ode aan Nederland

19 19 mensen hebben dit evenement bekeken.

Museum Dokkum is verheugd de derde etappe van de reizende tentoonstelling van de Jimmy Nelson Foundation te verwelkomen. Onder de noemer “Ode aan Nederland” brengt deze indrukwekkende tentoonstelling het werk van gerenommeerd kunstenaar Jimmy Nelson tot leven, gebaseerd op zijn boek “Between the Sea and the Sky”. 

“Ode aan Nederland” doorbreekt conventionele perspectieven en neemt de bezoekers mee op een intrigerende reis door de essentie van 20 Nederlandse gemeenschappen, zoals ook te zien is in Nelsons boek “Between the Sea and the Sky”. De tentoonstelling biedt een eigentijds perspectief op de Nederlandse traditie, waarbij bezoekers worden uitgenodigd om na te denken over het behoud van cultureel erfgoed. Het hart van de tentoonstelling draait om wederkerigheid, geïllustreerd door de schenking van 20 kunstwerken aan de gemeenschappen die deelnamen aan “Between the Sea and the Sky”.

De in het Verenigd Koninkrijk geboren kunstenaar, die Nederland als zijn thuisland heeft omarmd, laat met zijn beelden een diepe verbondenheid met de Nederlandse identiteit zien. Deze kunstwerken dienen als eerbetoon aan de mensen die Jimmy Nelson diep raakten tijdens zijn reis door Nederland, en als inspiratie voor het behoud van cultureel erfgoed voor huidige en toekomstige generaties. Nelson is ook bekend van zijn eerdere boeken: “Before They Pass Away” en “Homage to Humanity”. De tentoonstelling “Ode aan Nederland” reist langs vier musea in Nederland, beginnend in Het Warenhuis in Axel, vervolgens Muzee in Scheveningen, nu in Museum Dokkum van 3 juli tot en met 26 september, en eindigt in het Zaans Museum in Zaandam. 

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar promotiedokkum@gmail.com

Registreer met behulp van webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en tijd

05-07-2024 aan
26-09-2024

Share With Friends