fbpx
Expositie ‘anno 2084’ in De Gloeiende Oven

Expositie ‘anno 2084’ in De Gloeiende Oven

50 50 mensen hebben dit evenement bekeken.

Zaterdag 15 juni start in Dokkum de expositie ‘anno 2084’. Op deze tentoonstelling geven twintig kunstenaars uit Fryslân en Groningen hun blik op de toekomst.  Naast schilderijen en tekeningen zijn er objecten van onder andere glas, keramiek en textiel te bewonderen. 

De titel ‘anno 2084’ verwijst naar de toekomstroman ‘1984’ van George Orwell uit 1949. Op een zogenaamde Open Call van galerie De Gloeiende Oven reageerden 20 kunstenaars.  Kunstenaars die ons, met hun kunstwerken, meenemen naar de toekomst. Ontdek op unieke wijze hun visie. Laat je inspireren en verwonderen over de verschillende interpretaties van de toekomst die zij presenteren.

De deelnemende kunstenaars zijn Rita Bakhuijsen, Jacintha van Beveren, Sylvia Bökkerink, Joris Collier, Hennie Dijk Stel, Tjitske Dijkstra, Esther Eggink, Gwendolyn van Essen, Dinie Goedhart, Janne Hamstra, Yvonne van Huizen, Gerdie de Jong, Jan de Jong, Andre Kamstra, Pieter Lambrechtsen, Onno Loonstra, Gerke Procee, Tineke Szarzynski, Trix de Waal en Anke Wynia.

Galerie De Gloeiende Oven, aan de Hoogstraat 5 in Dokkum, opende vorig jaar haar deuren en brengt dit jaar enkele thematische tentoonstellingen. Deze exposities hebben alle een actueel en maatschappelijk thema.

De expositie ‘anno 2084’ is in de periode van 15 juni t/m 31 augustus geopend op vrijdagen en zaterdagen van 13:00 tot 17:00 uur. Ook is de tentoonstelling op afspraak te bezoeken. Kom binnen en laat je gedachten dwalen naar wat komen gaat.

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar promotiedokkum@gmail.com

Registreer met behulp van webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en tijd

15-06-2024 aan
31-08-2024

Share With Friends