Proef | Lokaal Dokkum

Restaurant Proef | Lokaal Dokkum

Het restaurant is een eerbetoon aan de streek waarin de stad gevestigd is. Het Unesco werelderfgoed Waddengebied, Nationaal Park de Noardlike Fryske Wâlden en alles daar tussenin: dit is de plek waar ons voedsel groeit, waar we trots op zijn, waar we ons rijk mee voelen. We nodigen je graag uit voor een culinaire wereldreis onder leiding van chefs Liudger van der Meer en Geert-Jan Vaartjes. In het restaurant worden lokale, eerlijke smaken gecombineerd met wereldse én moderne technieken. Het resultaat zijn bijzondere gerechten waarin je de rijkdom van Fryslân proeft en ruikt. Dat is de nieuwe Friese keuken.

Aangesloten bij Dutch Cuisine
Het restaurant is aangesloten bij de ‘Dutch Cuisine’ wat staat voor de identiteit van de Nederlandse keuken. Dutch Cuisine staat voor creativiteit, eigenzinnigheid, vrij denken, pragmatisme en eenvoud.

Midden het centrum van Dokkum

Het restaurant vindt je onder hetzelfde dak als Hotel de ABDIJ. Het ademt al eeuwenlang aan de Markt de taal van vroeger, in een modern en luxe jasje. Het had had altijd een regiofunctie, en dat heeft het nu nog. Samen met het hotel wordt er een fijne basis gegeven voor wie Dokkum, de vestingstad van het wad, wil leren kennen.

Een beleving en verrassing tegelijk

Aan tafel schuiven bij Proef | Lokaal Dokkum is een beleving en verrassing tegelijk. Drie tot zes gangen lang word je verwend met een verrassingsmenu dat alles in zich heeft.
Bekijk de website voor meer informatie.

Adresgegevens

Adres
Markt 30A, 9101 LS, Dokkum

Openingstijden
wo t/m zat 17:30 – 21:00

Bekijk het overzicht eten & drinken in Dokkum: