Gewoan op ‘e Dyk

Gewoan op ‘e dyk is een Bourgonisch BBQ & GRILL restaurant met Duitse invloeden. 5 dagen per week serveren we vers belegde broodjes, zelfgemaakte schnitzels, huisgemaakte soepen en meer. Iedereen is welkom en er heerst er een gemoedelijke, informele sfeer. We zijn geopend voor de lunch, diner, drinks, borrelhapjes en Spelletjes avonden. Kom jij binnenkort eens langs? 

De Dijk 14 

In 1762 werd dit pand aan De Dijk gebouwd, middenin de binnenstad van Dokkum en aan het water van het Grootdiep. Wist je dat Dokkum vroeger met een smalle zeearm met de Lauwerszee was verbonden? Als je 450 jaar geleden over De Dijk had gelopen waar later ons pand is gebouwd, had je zelfs de grote oorlogs- en handelsschepen gezien die aan de kade waren aangemeerd! Daarom zijn de kades langs het grootdiep ook zo hoog, hier werd vroeger volop geladen en gelost van internationale schepen.  

Terrasboot Gewoan op ’t Wetter

Nog steeds liggen er boten in het grootdiep, maar dan wel een paar maatjes kleiner. Zoals onze terrasboot en terras langs de stads wal ! Een prachtige plek om bij warm weer een lekker drankje te halen of gezellig te lunchen of dineren.  

Adresgegevens

Openingstijden

Bekijk het overzicht eten & drinken in Dokkum: