Dokkum heeft ook in de winter veel te bieden

In Dokkum is ook in het culturele winterseizoen genoeg te beleven. Dat bleek woensdagavond 4 oktober 2023 tijdens de halfjaarlijkse oploop van de stichting promotie Dokkum. Tijdens de avond in theater Sense kwamen betrokken ondernemers, (culturele) instellingen, verblijfsaccommodaties, evenementenorganisaties en andere belangstellenden samen voor verbinding en om vooruit te blikken op het komende culturele winterseizoen in Dokkum.

Het belang van cultuur
Nadat wethouder Rebecca Slijver de avond én het culturele winterseizoen had geopend, kreeg Anke Bijlsma het woord. De gemeente Noardeast-Fryslân heeft de uit Nes afkomstige Anke Bijlsma aangesteld als cultureel ambassadeur voor de jaren 2023 tot 2026. Haar pleidooi over het belang van cultuur voor de hele regio – inclusief kruisbestuiving en wisselwerkingen – kon op veel bijval rekenen. Liesbeth Schievink van Stichting Regio Marketing Toerisme benadrukte dat recreatietoerisme van íedereen is, en dat we vooral niet moeten vergeten onszelf ook te laten verwonderen. “Deze oploop is een mooi voorbeeld hoe Dokkum zich verbindt met de rest van de regio”, aldus Schievink.

Na pitches van spektakelmusical De Tocht, de Verhalenavond en Kerstfair Dokkum, konden de belangstellenden deelnemen aan diverse workshops. Voor dit interactieve deel van de avond, waren zes specialisten bereid meer over hun kennis en kunde te vertellen. Onderwerpen als de kracht van je Google-bedrijfsprofiel en bedrijfsfotografie, het schrijven van creatieve teksten, fotografie met je mobiel, haal meer uit je sociaal media of je website, leidden tot inspiratie voor de deelnemers.

Activiteiten verzameld
Stichting Promotie Dokkum werd eind 2021 opgericht met als doel Dokkum beter op de kaart te zetten en te promoten. Elk half jaar komt de achterban van de stichting bijeen om nieuwe plannen te maken of op de hoogte te blijven van bestaande activiteiten. Tijdens de avond kwam bijvoorbeeld ook het plan voor de Duitse markt aan bod waar de stichting momenteel volop mee bezig is.

De bijeenkomst werd ook gebruikt om zoveel mogelijk activiteiten te verzamelen die het komende culturele winterseizoen plaatsvinden. Anke Bijlsma riep iedereen ook op: “Maak je zelf niet te klein, in Dokkum en omgeving is genoeg actie”. En dat is onder andere op deze website goed zichtbaar. In de agenda is bijvoorbeeld een overzicht te vinden van alle activiteiten, waaraan regelmatig een nieuw evenement wordt toegevoegd. Zeker samen met alle activiteiten uit de regio, zorgt dat voor een goed gevuld (cultureel) winterseizoen.

Bekijk meer actueel: