fbpx

Dokkum genomineerd voor Wandelroute van het jaar 2024

De Bonifatiusroute Dorestad-Wijk bij Duurstede-Dokkum (NL) is genomineerd voor de verkiezing Wandelroute van het jaar 2024. Op zaterdag 2 maart, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent, maakt de jury de winnaar bekend. Drie routes in Nederland en twee in België zijn nog in de race voor de verkiezing van de ‘Wandelroute van het Jaar 2024’.

Bonifatiusroute Dorestad – Wijk bij Duurstede-Dokkum (Nederland)
Het moderne pelgrimspad Dorestad – Dokkum brengt je in 24 etappes van het oude Dorestad (Wijk bij Duurstede, provincie Utrecht) naar Dokkum in Friesland en is 335 km lang. Je leidraad op deze wandeling is de wandelgids van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Hier vind je routekaartjes, uitgebreide inhoudelijke informatie en een routebeschrijving per etappe. De Bonifatiusroute is te volgen via routebeschrijvingen, gps-tracks en gedetailleerde wandelkaarten die je kunt downloaden via Wandelzoekpagina.

De jury selecteerde uit de longlist met 10 titels de Bonifatiusroute Dorestad-Wijk bij Duurstede-Dokkum (NL), Venntrilogie (BE), Rondje Limburg (NL), GRP573 Vesdre & Hautes Fagnes (België) en Lopen langs de Oude Hollandse Waterlinie (NL). Al deze routes zijn door de juryleden nagelopen en beoordeeld aan de hand van een groot aantal criteria als ondergrond, bewegwijzering, landschap, kwaliteit van de informatie etc. De uitreiking van de bijbehorende wandeltrofee is op zaterdag 2 maart. Locatie: SkyLounge, Flanders Expo Gent, vanaf 10.30 uur.

Bekijk meer actueel: