fbpx

Beleef Spektakelmusical De Tocht

vanuit keerpunt Dokkum

Natuurlijk denk je bij de Elfstedentocht aan Dokkum! In het hart van Dokkum, op het water van de Zijl, halen schaatsers hun stempel om op hetzelfde water direct weer om te keren en de eindsprint richting Leeuwarden te maken. Als je Dokkum heb gehaald, zul je ook de finish halen. In een Nederlandstalige muzikale theaterbeleving neemt Musical De Tocht je mee in het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren uit het oog verloren zijn.
Musical ‘De Tocht’ laat de magie van De Elfstedentocht tot leven komen in het speciaal gebouwde Friso Theater met een ijsvloer van 2.000m². Voor iedereen die ervan droomt om ooit nog een Elfstedentocht mee te maken: ‘It giet oan!’

De tocht is in Dokkum tastbaar
Dokkum biedt volop mogelijkheden om je verblijf helemaal in Elfstedenstijl door te brengen. Natuurlijk kun je hier heerlijk overnachten, bijvoorbeeld bij Boutiquehotel Dokkum dat bijna op het Keerpunt gevestigd is. Of kies voor hotel de ABDIJ hebben ze zelfs een heerlijk arrangement voor De Tocht. Volop mogelijkheden dus!

Wandel langs het keerpunt en ontdek de historie van de Elfstedentocht. Let op de bankjes in de vorm van een schaats, ze wijzen de richting aan waarin de schaatsers door Dokkum rijden. En natuurlijk mag een bezoek aan De IJsfontein in Dokkum niet ontbreken. Kunstenares Birthe Leemeijer liet zich inspireren door de tocht van ‘ 63, waarbij de mannen met ijsbaarden de stad binnenkwamen. Of je pakt de fiets en brengt een bezoek Bartlehiem, niet ver van Dokkum. Bartlehiem is misschien wel de meest markante plek van de Elfstedentocht met het beroemde bruggetje vol toeschouwers. En de tegeltjesbrug in Gytsjerk is net zo’n markant onderdeel van de tocht. Het is de laatste brug voor de finish in Leeuwarden, en versierd met portretten van deelnemers aan de Elfstedentocht.

Over de musical
In hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje. Is de band van vroeger sterk genoeg of verliezen ze op de Bonkevaart meer dan ze vooraf hadden kunnen bedenken? Musical De Tocht vertelt een verhaal van afzien, passie, verbroedering en keuzes maken. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven. Vallen en opstaan, samen en alleen. Met indrukwekkende muziek, pakkende liedteksten en het ijzingwekkende mooie decor van de Friese elf steden.

Boek hier je tickets

Bekijk meer actueel: