7 redenen om naar de Admiraliteitsdagen in Dokkum te gaan

De Admiraliteitsdagen is een maritiem festival met muziek, spectaculaire activiteiten, historische schepen, een foodfestival en straattheater voor het hele gezin. De elfde editie van de Admiraliteitsdagen vinden plaats op 7,8,9 en 10 september. Het hele festival is gratis toegankelijk! Maar jij twijfelt nog? Dan hebben we hier 7 goede redenen om te gaan: 

De muziek die jij leuk vindt is er
Maar echt! Misschien heb je meegekregen dat Davina Michelle naar Dokkum komt. Sinds haar grote doorbraak met de cover van de P!NK-klassieker What About Us is de jonge Nederlandse niet meer weg te slaan uit de hitlijsten met onder andere Duurt Te Lang, Skyward en Better Now en met Hoe Het Danst. Liefhebber van iets anders? Bijvoorbeeld van Claude? Ook hij is er. En er vindt ook een Hollandse avond plaats met Feest DJ Wilfred, Jelmer, Hille, Gaatze Bosma, Bertus en Danny Panadero. En weer een heel ander genre is er op zondag, bijvoorbeeld tijdens het koffieconcert van Dwight Dissels of ’s middags met Piter Wilkens.

Je hoeft niet naar huis
Natuurlijk zijn de drie grote muziekpodia goed gevuld in de avonden. Maar ook overdag is er veel te beleven tijdens de Admiraliteitsdagen. Er is een Speciaalbier Proverij, een Muzikale Pubquiz en een Oud Dokkum Bingo in de middagen. Er zijn heel veel activiteiten voor jong en oud, met een heuse Rodeostiercompetitie voor de jeugd en een Kinderbingo. En overal vind je foodtrucks, bars en leuke zitjes om lekker lang te blijven hangen. Voordeel: alles is in de kleine overzichtelijke binnenstad van Dokkum. Prima te belopen, je raakt nooit de weg kwijt en je mist niks als je de hele dag komt!

Sportief in actie en relaxed genieten kan beide
Lekker achterover hangen onder het genot van goeie muziek en lekker eten is natúúrlijk wat je kunt gaan doen. Maar het hoeft niet. Want je kunt het dit weekend zo sportief maken als jij wilt. Kies je voor crossfit, doe je mee aan de Ronde van Vitaleer of wil je spijkerbroekhangen? En dansen natuurlijk! Of kanoën, roeien, rondvaren, oude ambachten en spellen. Er zijn dit weekend zó veel activiteiten dat je ze waarschijnlijk niet allemaal kunt doen. Maar de hele Admiraliteitsdagen in beweging? Dat lukt zeker!

Dit is een leuke manier om je vrienden (van ver) te ontmoeten
Als je ooit in Dokkum geweest bent, weet je: een mooiere stad is er niet! En trots als we zijn, laten we dat natuurlijk altijd graag zien. Maar tijdens de Admiraliteitsdagen is dat allemaal nog nét even makkelijker! Nodig je vrienden uit, stap samen in een rondvaartboot, prik een vorkje bij een van de foodtrucks en slenter van optreden naar optreden. Alle tijd om bij te kletsen in een prachtige omgeving. Grappig: veel Dokkumers en oud Dokkumers ontmoeten elkaar weer tijdens de Admiraliteitsdagen. Geen beter moment om terug te keren naar de stad dan nu!

Het is écht voor iedereen
Je bent niet te oud of te jong. Of om een andere reden niet welkom. Er is écht voor elk wat wils. En dat niet alleen. De Admiraliteitsdagen zijn écht toegankelijk voor iedereen. Omdat de optredens en veel van de activiteiten helemaal gratis zijn, maar ook omdat echt iedereen er welkom is. De binnenstad van Dokkum voor, tijdens en kort na het festival vanwege de veiligheid en toegankelijkheid van hulpdiensten is afgesloten voor motorisch verkeer. Hét maritieme en muzikale festival van het Noorden is er dus ook voor jou.

Het wordt WARM
Het is de 11e editie van de Admiraliteitsdagen en minstens meer dan de helft daarvan regende het steevast. Het festival deed lang de naam ‘maritiem evenement’ eer aan vanwege al het water dat er viel. Vorig jaar was het ontzettend mooi weer, dit jaar wordt het tropisch warm. Trek nog een keer je zomeroutfit uit de kast, laat je bruine benen zien, kies voor lekker koele drankjes, en sluit jouw festivalseizoen af met zwoele avonden in Dokkum!

Dokkum is het hele jaar mooi
Nog steeds niet dé reden gelezen waarom jij naar Dokkum zou moeten komen tijdens de Admiraliteitsdagen? Niet getreurd; Dokkum is het hele jaar mooi. Kom je wel naar de Admiraliteitsdagen dan kun je het je misschien niet voorstellen, maar dit is de stad van de serene rust op de vroege ochtenden, gemoedelijk drukke middag en gezellige avonden. Geen dag is hier hetzelfde, de luchten zijn zo veranderlijk als het weer. Mist en regen geven een bijzondere sfeer aan de oude binnenstad. Maar één ding is zeker: gastvrijheid staat het hele jaar voorop in deze vestingstad van het wad. Je bent welkom!

Het programma per dag: 
Donderdag 7 september: opening Admiraliteitsdagen 2023
Vrijdag 8 september: Night of the praams
Zaterdag 9 september: Admiraliteitsdagen 2023 bomvol activiteiten
Zondag 10 september: Admiraliteitsdagen 2023

Bekijk meer actueel: