49e editie van jaarmarkt Dokkum op 4 augustus 2023

Op vrijdag 4 augustus vindt voor de 49e keer de Dokkumer Jaarmarkt plaats van 11 uur ‘s ochtends tot 21 uur ‘s avonds. Langs de Zijl, Suupmarkt, Diepswal, Grote en Kleine Breedstraat en de Korenmarkt staat dan een lint aan kramen klaar voor de duizenden bezoekers. Een gezellige slentermarkt op één van de oudste markten van Nederland. De historische binnenstad is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Dokkum is één lange wandelpromenade met onderweg genoeg terrassen voor een hapje en een drankje.
Met meer dan tachtig kramen belooft het weer een markt met een zeer divers aanbod te worden. Van dameskleding tot borduurwerk, schoonmaakartikelen tot horloges, 2e hands boeken tot boerenkaas, edelstenen tot Chinese en Zuid-Amerikaanse artikelen, en nog veel, veel meer. Laat uw smaakpapillen verrassen door de diverse kramen met lekkere etenswaren. Worst, frites, kaas, hamburgers, loempia, ijs en nog veel meer.

Zomeravondmuziek
Net als andere vrijdagavonden in de zomermaanden, vindt ook deze avond weer een editie van zomeravondmuziek Dokkum plaats. Deze vrijdagavond treedt Progress op bij De Waegh in Dokkum. Ze starten om 20.00 uur. Progress bestaat vijf enthousiaste muzikanten die samen lekker muziek willen maken. Het repertoire is te omschrijven als “Classic Rock”. Een brede mix van rustige ballads tot stevige, dansbare rock. Nummers uit de periode van 1960 tot nu. Bekend en minder bekend, maar altijd herkenbaar en toegankelijk. Voornamelijk Engelstalig en hier en daar ook vertaald in het Fries.

Bekijk meer actueel: