taal kiezentaal kiezen

Historie Dokkum

De geschiedenis van Dokkum begint in het jaar 754 met de roofmoord op missionaris Bonifatius en zijn 52 metgezellen. Niet een echt fraai begin maar wel een gebeurtenis die tot op de dag van vandaag Dokkum een onuitwisbare plaats in de geschiedenis heeft gegeven. Tot op de dag van vandaag is Dokkum een Bedevaart oord voor pelgrims en mensen die genezing zoeken in de heilige Bonifatiusbron of een bezoek brengen aan de Bonifatiuskapel met zijn prachtige processiepark en 14 kruiswegstaties. In de historische binnenstad van Dokkum kunt u nog een bezoek brengen aan de RK  Bonifatiuskerk en aan de Bonifatius tentoonstelling in Museum Dokkum....

Wilt u meer lezen? Klik dan hier!
 
^
^

Openingstijden winkels

Binnenstad
De meeste winkels in de binnenstad zijn op maandag geopend van 13-18 uur en dinsdag t/m donderdag van 10-18 uur. Op vrijdag is het koopavond in Dokkum en zijn de winkels tot 21 uur geopend, en op zaterdag van 10-17uur.
Voor bepaalde winkels gelden uitzonderingen!
Koopzondag
Een aantal keer per jaar is er koopzondag in Dokkum, de winkels zijn dan geopend van 13-17 uur.
De koopzondagen worden vermeld in de agenda op deze site.
Supermarkten
Verschillende supermarkten zijn dagelijks van 8-21 uur geopend en de Jumbo is ook op zondag geopend.
  ^
  ^

  Toeristen Informatie Punt

  Dokkum heeft twee toeristische informatiepunten, deze zijn gevestigd in Museum Dokkum en de Jumbo supermarkt.
  In het museum kunt u terecht voor onder andere stadswandelingen, rondvaarten, wandel- en fietsroutes en foldermateriaal met informatie en tips over de regio. De Jumbo biedt tevens een ondersteunend informatiepunt in de winkel.
  ^
  ^