taal kiezentaal kiezen
• Doen
Ontdek Dokkum zelf! Kanoën rond de bolwerken, een stadswandeling door het historische centrum, een rit in het Dokkumer Lokaeltsje, een bezoek aan de Bonifatiuskapel, een potje tennissen, een bezoek aan het museum... in Dokkum hoef je je niet te vervelen! Alles wat er in Dokkum te zien en te doen is vind je hieronder terug. Veel plezier!

MeAR Fryslan app

Vanaf maart 2018 in de appstores: De MeAR Fryslân app is een augmented reality app met historische wandel-, fiets,- en vaarroutes. Met augmented reality zie je, m.b.v. je smartphone, dingen die er niet echt zijn. Dit gebeurt door een digitale laag die als het ware over de werkelijkheid gelegd wordt. Zo zie je Bonifatius van zijn sokkel stappen en iets vertellen over zijn leven in vroegere tijden en op het bolwerk komt de molen die er ooit heeft gestaan weer tevoorschijn.
De route loopt door de binnenstad en vertelt iets over de cultuur en historie van Dokkum. De gebruiker kan zelf een taal kiezen (Nederlands, Engels, Duits of Fries). Bij het downloaden van de app (MeAR Fryslân) en het downloaden van de wandeling (Dokkum) is internet nodig. Tijdens de wandeling werkt de app vervolgens offline.
    ^
    ^